Gaver til din mor // Udsalg hos Frølund

Sunde, Sukkerfrie Træstammer

IMG_7209

Jeg kan ret godt lide at eksperimentere i køkkenet og finde på nye, spændende sager. Disse sunde træstammer var et resultat heraf.

Jeg er stor fortaler for, at der skal være plads til rigtig kage i et almindeligt, sundt liv. Men jeg synes også, at disse “sundere” alternativer er virkelig gode. Jeg ville ikke lave og spise dem, hvis jeg ikke kunne lide dem, men jeg synes virkelig, det er et fint supplement. Der skal være plads til det hele, men disse træstammer kan tilfredsstille selv de værste sukkercravings og samtidig give kroppen noget fornuftigt at arbejde med. Og det lyder meget godt, gør det ikke?

Det er ikke sådan, at hvis du erstatter dit kageindtag 1:1 med disse, så vil du på magisk vis tabe 5 kilo. Sådan fungerer det ikke. Men træstammerne er lavet på dadler og mandler, og indeholder mere naturlige, gavnlige ingredienser. Det synes jeg også er vigtigt at overveje. Sundt er måske ikke lig med lavt kalorieindhold, men derimod naturlighed og den mentale indstilling.

Spis den rigtige kage ind i mellem, når du virkelig har lyst, men prøv også at vælge disse en dag. Ikke fordi den almindelige kage skal udelukkes og give dårlig samvittighed, men fordi disse også er gode. Jeg lover jer, at de er gode. Min far sagde faktisk, at de nærmest var bedre en almindelige træstammer. Og det kommer fra en mand, der er meget fanatisk omkring sine træstammer!

IMG_7210

Opskrift på sunde træstammer, 8-10 små stk
50 g. mandler
25 g. kokosfibermel
15 g. kakao
et nip salt
et nip vaniljepulver
150 g. dadler
1/2 dl. vand
1 tsk. romessens
15 g. smeltet chokolade (brug en sukkerfri, hvis træstammerne skal være 100% sukkerfrie)
sukkerfri marcipan (fx. fra Easis) til overtræk
mørk chokolade til enderne

  1. Blend mandlerne til fint mandelmel.
  2. Bland mandelmel, kokosfibermel, kakao, salt og vaniljepulver i en skal.
  3. Blend dadlerne med vandet til en ensartet, karamellignende masse.
  4. Tilsæt romessens og smeltet chokolade, og blend igen.
  5. Tilsæt de tørre ingredienser, og blend til massen samler sig.
  6. Tril dejen til “pølser”, overtræk dem med marcipan og dyp enderne i chokolade.
  7. Lad træstammerne stå på køl til chokoladen har sat sig, og opbevar dem også på køl, indtil servering.

TIP: Vil du undgå arbejdet med marcipan (det kan godt være lidt besværligt), kan du bare trille dejen til kugler, og evt. overtrække dem med chokolade eller rulle dem i kakao.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gaver til din mor // Udsalg hos Frølund