Blogpause & Tænketid

Sundere Takeaway

sunderetakeaway

Jeg bor i en mindre by, og takeaway er derfor ikke noget, der er en stor del af min hverdag, eller noget jeg spiser ofte. Mulighederne i min by er heller ikke voldsomt store: Udvalget spænder fra burgere, pomfritter, grillkyllinger og hotdogs ved grillen, til pizzaer hos pizzamanden – ikke ligefrem noget, der tiltaler mig. Så er der selvfølgelig også vores egen mad på caféen, men det står jeg så meget i, når jeg er på arbejde, at jeg ikke selv har lyst til at købe det. Jeg får ligesom nok af grøntsagstærter, burgere og nachos, når jeg er på arbejde.

Men i Odense er der faktisk en del lækre takeaway steder, og da jeg ikke har super langt ind til byen, er det noget jeg benytter mig af en gang i mellem. Jeg synes nemlig det er super smart at kunne snuppe en frokost eller snack med på farten, hvis man ikke lige har fået pakket noget selv. Dog har jeg det også sådan, at jeg ikke gider fylde mig med junk, bare fordi det skal gå stærkt. Jeg vil gerne have nem mad, men jeg vil ikke have dårlig mad. Derfor synes jeg det er super lækkert, at der dukker flere og flere steder op, der tilbyder god og sund mad to go.

Nogle af mine favoritter til takeaway (i Odense) er:

  • The Food Stall, der ligger i Banegårdscenteret. Her har jeg op til flere gange købt frokost fra deres salatbar (på billedet herover), der altid har et varieret og virkelig lækkert udvalg. Hvis det skal gå endnu hurtigere har de også færdigblandede salater og frisksmurte sandwich på køl, og så er der altid forskellige snacks som fx. rugboller og paleobrød.
  • 7/11 er mere et generelt tip, men ikke desto mindre et rigtig fint sted at smutte forbi, hvis man skal have noget hurtigt med på farten. Jeg er stor fan af de måltidssalater de tilbyder, og jeg synes det er SÅ fedt, at etablerede kæder udvider deres sortiment med de sundere valg også.
  • Velbekomme er en lille sandwichbar, der ligger nær Magasin. Her kan man få virkelig gode sandwiches og spændende salater, der alt sammen er frisklavet. Man vælger både brød og fyld, og har dermed mulighed for at customize sandwichen efter egne præferencer.

Generelt set er der flere og flere muligheder for at tage “det sunde valg”. Rigtig mange steder er opmærksomme på at have noget for alle – både i forhold til sundhed og andre faktorer som veganisme eller forskellige allergier. Fx. er det nu også muligt at vælge lidt sundere på steder som Sunset Boulevard. Selvom det nok altid vil være endnu sundere, hvis man laver det selv og dermed er 100% sikker på, hvad der er i, så synes jeg ikke man skal kimse ad de små tilvalg man kan tage, for at give sin krop god og nærende mad. Det behøver ikke være en “alt eller intet”-mentalitet, der dikterer valget, når der skal vælges takeaway og et kompromis kan dermed være helt fint.

Med det mener jeg, at man måske ikke altid kan forvente at det er helt så sundt, som man gerne vil have det, men at det så er bedre at gøre det så godt man kan, fremfor at vælte sig i franske hotdogs, McDonaldsburgere og andre hurtige løsninger, fordi man bare skulle have noget nemt. Det kan være rigtig lækkert at få takeaway, og det skal også være en luksus, der er plads til, men det kan være rigtig fint at tænke lidt over hvad det er, man spiser. De små justeringer, man kan lave og overvejelser, man kan gøre sig, kunne være:

  • Vælg groft brød frem for lyst brød
  • Fravælg “ekstra” ting, som du godt kan undvære – fx. er der altid forskellige dressinger ved en salatbar, men da jeg faktisk ikke særlig godt kan lide dressing, er der ingen grund til at tage det.
  • Spis kun til du er mæt
  • Sørg for at der er en hvis andel af grøntsager og protein i måltidet – hvid pasta med dressing og brødcroutoner er altså ikke sundt, bare fordi det kaldes pasta”salat”
  • Træf et aktivt valg og vær bevidst om det
  • Tjek evt. ingredienslisten – nogle ting kan godt virke “sunde”, men rent faktisk indeholde en del, som man ikke ville betegne som sundt

Har I nogle gode tips til sundere takeaway?

info

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blogpause & Tænketid