Små Ting

Suvida // Sukkerfrie Produkter til en Sundere Hverdag

IMG_9458

Der er mange holdninger til, hvad et “sundt” liv indebærer. Sundhed er vel nærmest et begreb, der kan gradbøjes og tilpasses, så der er lige så mange versioner, som der er individer. Det er vidt forskelligt, hvad man anser som vigtigt, for at føle sig sund og sundhedsbegrebet er derfor noget subjektivt.

Og dog. Der er nogle ting, som vi ved ikke er sunde for vores kroppe. Det er fx. sukker. At det så kan give noget på den mentale- eller sociale sundhedskonto at spise et stykke kage eller blande en pose slik fredag aften, det er en anden snak. For set fra et fysiologisk perspektiv, har sukker ingen positiv effekt. Det er lynhurtig energi, men giver ikke kroppen noget næring at arbejde med på længere sigt.

Derfor synes jeg, at det kan være fornuftigt at spare på sukkeret. Igen handler det om ikke at blive for fanatisk, men jeg synes, at det er rigtig fint at spare, der hvor det er muligt. For ved at spare på sukkeret, kan der blive “plads” til hygge og søde sager lidt oftere – uden blodsukkerudsving og dårlig samvittighed.

Jeg er derfor rigtig glad for at anvende forskellige erstatninger for sukker i min madlavning. Honning og sirup kan være et godt alternativ, ligesom at frugt (fx. æblemos eller moste bananer) eller tørret frugt (især dadler) også bidrage med rigtig meget naturlig sødme. Ellers er gode alternativer også Sukrin Gold, stevia og kokossukker.

I min søgen efter gode alternativer til sukker, er jeg også stødt på Suvida, som jeg nu har indgået et samarbejde med. De producerer gode sukkererstatninger, og jeg er virkelig imponeret over de produkter, jeg har modtaget og testet.

Sukkererstatning til fx. at drysse på morgenmaden. Det knaser og smager som almindelig sukker – men er uden kalorier. Smart!

Søde-/bagemiddel er helt perfekt til at bage med. For sukker har også nogle gange en volumen- og konsistensmæssig funktion i bagværk, og her kan det være svært at finde en sukkererstatning, der kan udskiftes 1:1 med sukkeret. Det kan dette, og det fungerer bare super godt! Det har også en rigtig god smag, og slet ikke den der kølige bismag, som sødemidler ellers kan have.

Pålægschokolade, der nok faktisk er den bedste pålægschokolade, jeg har smagt. No kidding. Skiverne er tykke og sprøde, og smager rent af chokolade. Ingen bismag eller overdreven sødme – bare god, ren mørk chokolade.

…Psst..! Faktisk har jeg udviklet en opskrift på sukkerfrie havrekiks med chokolade, og den deler jeg med jer indenfor et par dage. De er SÅ gode!

Basis-kagemix har jeg ikke fået prøvet endnu, men det lyder SÅ nemt, og med det jeg ellers har smagt at Suvidas produkter, kan det kun blive godt!

Der er selvfølgelig delte meninger om sødemidler, men igen handler det om, hvordan man vælger at se på det. For selvfølgelig er sukkererstatninger mere “unaturlige” end fx. en banan, men jeg tror stadig at det, i moderate mængder, er sundere (og under alle omstændigheder mere kaloriefattigt) end almindeligt sukker, som undersøgelser viser er kilde til megen dårligdom og sygdom. Derudover er Suvidas produkter også produceret så naturlige som muligt, og dermed uden kunstigt fremstillede sødestoffer. De er lavet på stevia, som er den sødeste plante, der findes og erythritol, der er en ikke-energigivende sukkeralkohol.

Jeg har i hvert fald ingen skrubler ved at bruge disse produkter, da jeg synes de lever op til forventninger om både producering, ingredienser og smag, og jeg glæder mig bare til at bruge dem endnu mere i mit køkken!

Produkterne er delvist sponsoreret og modtaget som en del af et samarbejde med Suvida. Men ord og holdninger er udelukkende mine egne.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Små Ting