En travl uge

Sød Kartoffelsalat med Gedeost & Chorizo

Jeg har som tidligere nævnt rigtig travlt i denne uge. Derfor har jeg kigget mine kladder igennem, for at finde brugbare indlæg. Her faldt jeg over denne salat, der er helt tilbage fra sommeren 2014, hvor jeg havde læseferie inden mine afsluttende folkeskoleprøver. Jeg nød virkelig læseferien, og sørgede for at forkæle mig selv med lækker frokost hver dag, som en pause i prøveforberedelserne.

Denne salat er med sweet potatoes, gedeost og chorizo, og virkelig, virkelig god. Jeg har lavet den et par gange efterfølgende, og den er lige god hver gang. De søde sweet potatoes går super godt i spænd med den krydrede chorizo og den let salt gedeost. Jeg synes også det er lækkert at fyre godt op for krydderierne, men hvis du ikke er til så meget spice, kan de sagtens nedjusteres.

Salaten er fyldig og fungerer dermed fint som et lidt let frokostmåltid. Hvis man har brug for mere, for at føle sig ordentlig mæt til enten frokost eller aftensmad, kan man med fordel spise kylling til, eller måske tilføje lidt kogt og afkølet quinoa. Friske edemammebønner eller ristede kikærter, kunne også være en måde at tilføje lidt ekstra proteiner og dermed ekstra mæthed. Eller måske lidt ristede nødder / kerner?

Her er den i hvert fald, grundopskriften. Jeg tror snart, jeg skal lave den til at have med til frokost  på gym.

Opskrift på sweet potato salat til 1 person:
blandet grøn salat – meget gerne rucola
1 sød kartoffel (afhænger selvfølgelig af størrelse)
et lille stykke chorizo
lidt gedeost
chiliflager
frisk timian
salt & peber
et dryp olivenolie

  1. Start med at skrælle din kartoffel, og skære den i skiver på ca. 1 centimeters tykkelse.
  2. Kog kartoffelskiverne i letsaltet vand i ca. 7 min. til de er møre, men ikke så bløde at de falder fra hinanden. Tag dem op af vandet, og lad dem køle lidt af.
  3. Skær imens din chorizo i helt tynde skiver, og steg dem sprøde på en lille pande. Tag dem af panden når de er stegt på begge sider, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  4. Tag dine kogte og afkølede kartoffelskiver op på den pande, som du lige har stegt chorizo på, og lad dem stege et minuts tid på hver side, så de får en sprød stegeflade. Krydr dem imens med frisk timian, chiliflager, salt og peber.
  5. Skær gedeost i små tern
  6. Anret salat på din tallerken, fordel kartoffel, chorizo og gedeost over, drys med lidt eksta chiliflager og dryp med lidt olivenolie.
  7. Server!

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En travl uge