Nytår under dynen & tilbage til hverdagen

Sweet Potatoe & Spicy Kikærte Salat

img_0142

Den her salat er såååå god og uden tvivl min favorit for tiden! Jeg har spist den flere gange – både herhjemme, men også i madpakken hvor den er helt perfekt til en lang dag på gym.

Ofte gør jeg det, at jeg om søndagen steger noget kylling, bager nogle rodfrugter, koger noget quinoa eller lignende, således at jeg har noget at lave madpakker ud fra i løbet af ugen. Og så supplerer jeg med aftensmadsrester, grøntsager, ting fra vores basislager (så som frosne bønner, dåsekikærter, rugbrød osv) og “ekstra” som fx. lidt ost, pesto, chutney eller nødder/kerner.

På den måde opstod denne salat også. Der var bagte sweetpotatoes i køleskabet, og ellers var det bare at snitte grøntsager, tø grønne bønner op, vende kikærter fra dåse i lidt rød karrypasta og blande det sammen. Easy peasy! Med et godt basislager og ved at tænke lidt fremad kommer man altså rigtig langt, når det kommer til gode, sunde og nærende måltider.

Salaten er vegetarisk, og hvis fetaen udelades er den også vegansk. Til dem, der går op i det. Jeg selv nyder plantebasserede måltider, men spiser også kød ind i mellem.

 

Opskrift til salat med sweetpotatoes og spicy kikærter, 1 person:
en håndfuld rødkål
en håndfuld broccoli
en håndfuld grønne bønner (fra frost)
1 sweetpotatoe, skåret i både, krydret med salt og peber og bagt i ovnen
1/2 dåse kikærter
1 tsk. rød karrypasta
1/2 avokado
feta

  1. Hæld kogende vand over de grønne bønner, og lad dem stå mens det andet gøres klar.
  2. Skær rødkål og broccoli i stykker, og avokado i tern.
  3. Dræn kikærterne, skyl dem under koldt vand og bland dem med 1 tsk. rød karrypasta.
  4. Hæld vandet fra bønnerne.
  5. Anret salaten med rødkål, broccoli og grønne bønner i bunden, sweetpotatoe og kikærter, og avokado og feta på toppen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nytår under dynen & tilbage til hverdagen