Mandagstræt

Sweetpotatoemad med Gedeost

IMG_5647 Jeg er ret stor fan af rugbrødsmadder. Ikke de almindelige madpakkeudgaver med en form for skiveskåret kødpålæg, men de lidt mere avancerede (dog ikke komplicerede!) hvor man har tid og mulighed for at riste rugbrødet og toppe det med noget lækkert. Så er en rugbrødsmad pludselig gudespise!

Denne mad er en af mine favoritter for tiden, og jeg har spist den et par gange indenfor de seneste uger. Både på rugbrød til frokost som her, og på ristet baguette til en omgang tøm-køleskabet/tapas-agtig aftensmad. Kombinationen af de søde sweetpotatoes, det sprøde rugbrød, den let salte ost og så lidt varme fra chiliflagerne er helt perfekt, og en sammensætning jeg ikke bliver træt af sådan lige!

IMG_5648

Opskrift på sweetpotatoe- & gedeostemad:
1 skive lækkert rugbrød
1 lille håndfuld bagte sweetpotatoe-tern (se opskrift længere nede)
3 skiver gedeost
chiliflager
tilbehør:
gulerødder
rucola
cherrytomater
olivenolie
balsamico eddike

  1. Varm ovnen op til 220 grader med grillfunktionen tændt. Lad rugbrødet være i ovnen i et par minutter.
  2. Gør dit tilbehør klar imens: Skræl og skær gulerødder, og vend rucola med halve cherrytomater, en smule olivenolie og balsamico.
  3. Læg sweetpotatoetern og gedeost på rugbrødet.
  4. Grill det til osten er smeltet og let gylden.
  5. Drys med chiliflager og spis mens den stadig er lun.

Bagte sweetpotatoetern:
sweetpotatoes
olie
salt og peber

  1. Skræl sweetpotatoes og skær dem i tern.
  2. Vend dem i en lille smule olie, salt og peber.
  3. Bag dem ved 180 grader til de er møre (det afhænger meget af størrelsen på ternene)

TIP: Lav bare af nogle stykker, og brug dem i måltidssalater, til aftensmaden osv.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mandagstræt