Raw Brownies med Hasselnødder & Kakao Frosting

Tanker om 2016

Skærmbillede 2015-01-03 kl. 14.34.45Jeg har intet nytårsforsæt som sådan. Men jeg ser alligevel årsskiftet som en mulighed for at reflektere lidt over året, der er gået, og det nye år, der skal til at gå i gang. For hvad vil jeg gerne opnå, eller arbejde henimod, i dette nye, friske år?

Som sagt, har jeg intet konkret forsæt, men jeg har nogle ønsker for, hvad jeg gerne vil stræbe imod.

Jeg vil gerne stræbe mod en glad Marie. Grundlæggende set, er det mit største ønske. Det hænger sammen med at jeg ikke har følt mig helt glad. Når man går gennem sådan en periode, er det største ønske simpelt: At være glad igen.

Det er jeg. Jeg er glad. Men jeg er også stadig ked af det, og verden virker også stadig uoverskuelig. Jeg ville gerne slippe helt for min angst, og kunne gøre alt det jeg gerne vil. Ikke føle mig begrænset og hæmmet i at få de oplevelser og erfaringer, som jeg gerne vil.

Jeg ved, at det er for meget at bede om, og at det ikke kommer til at ske henover natten. Heller ikke selvom det har været nytår. Men det må være mit mål for 2016. At gøre gode ting for mig selv, der skal resultere i en gladere Marie, med minus på angstkontoen og plus på overskudsfronten samt masser af gå-på-mod.

Om det vil lykkes helt i 2016, kan jeg ikke vide, men det er dén retning, jeg skal i.

Hvad det så helt indebærer, at arbejde mod en lettere sindstilstand må jeg tage hen ad vejen. Jeg øver mig, og lærer hele tiden noget nyt. Men hvad jeg i hvert fald lærte i 2015, og vil tage med mig ind i 2016, er at jeg fungerer bedst i en stabil og rolig hverdag, hvor jeg passer skole, lektier og regelmæssig træning – fordi jeg har lyst, og ikke fordi jeg skal, men også at jeg giver mig selv lov til at tage “pustepauser”. At jeg helt bevidst sætter tid af til mig selv, og nedprioriterer nogle af de ting jeg “burde”. Og at jeg sørger for at holde orden omkring mig, og få passet godt på mig selv i forhold til kost og søvn.

Ligeledes er det enormt vigtigt, at jeg får opretholdt kontakt og samvær med mine veninder og venner, da det også giver mig energi og glæde. Det behøver ikke være noget stort, men bare det at tage en tur i biografen på en onsdag, drikke en kop kaffe eller lignende, kan gøre underværker. Også selvom det kan føles angstprovokerende og uoverskueligt, så ved jeg, at det er godt.

Jeg skal sørge for at udfordre angsten, og kaste mig ud i nogle nye ting, men også acceptere, når der nogle gange er noget, der for meget. For det er ikke alle kampe, jeg kan kæmpe lige nu, og jeg må tage det stille og roligt. Et skridt ad gangen.

Jeg skal øve mig i ikke at være for hård ved mig selv. At der noget, jeg ikke kan lige nu, er ikke det samme som at jeg aldrig kommer til at kunne gøre det. Det er det der med at acceptere, hvordan situationen ser ud lige nu, og ikke slå sig selv oven i hovedet med at det da heller aldrig kommer til at gå godt. Jeg skal blive bedre til at fokusere på det, jeg godt kan finde ud af, og de små skridt, jeg rent faktisk har rykket mig.

Jeg håber, at 2016 bliver et godt år.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Raw Brownies med Hasselnødder & Kakao Frosting