Lun Auberginesalat med Quinoa & Mynte

Valnøddelagkage Deluxe

img_0837

Til min fødselsdag tilbage i marts serverede jeg denne lagkage: En deluxe version af den valnøddelagkage, jeg lavede sidste år. Den var et kæmpe hit sidste år, og I år fik jeg trukket den endnu et niveau op. Jeg brugte Ann-Christines opskrift på valnøddelagkagebunde og smagte flødeskummet til med karamel. For valnødder, karamel, kaffe og mørk chokolade er virkelig et match made in heaven! Bundene er bløde og saftige, og skummet let og luftigt med masser af knas fra mørk chokolade og valnøddestykker.

Jeg glæder mig allerede til næste års lagkage, for jeg tror denne må på menuen igen, igen.

img_0841

Opskrift på valnøddelagkage deluxe, 1 lagkage, 8-10 personer:
Bunde:
6 æg
150 g. sukker
1/2 vaniljestang, kornene herfra
90 g. valnødder
80 g. smør, blødt
120 g. hvedemel
1 1/2 tsk. bagepulver
en knivspids salt
Fyld:
1/2 l fløde
1/2 vaniljestang, kornene herfra
1/2 – 1 dl dulce de leche (kog en dåse kondenseret mælk i tre timer eller køb karamellen færdigt)
150 g. valnødder
150 g. mørk chokolade
et lille bitte nip salt
Glasur:
flormelis
kold kaffe

  1. Bunde: Del æggene i hvider og blommer.
  2. Pisk æggehviderne stive og sæt dem til side
  3. Pisk æggeblommerne med sukker og vaniljekorn til en luftig masse.
  4. Blend valnødderne til fint mel og pisk det i æggesnapsen sammen med det bløde smør.
  5. Bland hvedemel, bagepulver og salt og vend det i massen også.
  6. Vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i lidt ad gangen.
  7. Hæld dejen i en springform, der har bagepapir i bunden.
  8. Bag ved 180 grader i ca. 30 min.
  9. Lad bunden køle helt af (et par timer eller natten over) og del den så i tre lige tykke bunde med en savtakket kniv
  10. Fyld: Pisk fløden til let skum.
  11. Tilsæt vaniljekorn, 1/2 dl dulce de leche og et lille bitte nip salt, og pisk det hurtigt sammen (pisk endelig ikke for længe).
  12. Smag til med karamellen – juster hvor meget, du synes fyldet skal smage af karamel
  13. Hak valnødder og chokolade og vend det i karamelskummet.
  14. Samling af kagen: Saml lagkagen med 1 bund + halvdelen af fyldet + 1 bund + halvdelen af fyldet + 1 bund.
  15. Glat kanterne ud, så lagkagen står skarpt.
  16. Sæt den på køl til servering – gerne et par timer eller allerhelst natten over.
  17. Glasur, lige inden servering: Inden servering blandes en glasur af flormelis og kold kaffe til en passende konsistens. Hæld den på toppen, lad det dryppe over siderne og lad det sætte sig, inden lagkagen serveres – gerne med en god kop kaffe!

fullsizeoutput_7649

2 kommentarer

  • Årrhhhh den ser virkerlig lækker ud! Nam nam, den opskrift må jeg lige prøve en dag 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Marie Josiasen

      Det synes jeg bestemt, du skal gøre! Den er for VILD den lagkage!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lun Auberginesalat med Quinoa & Mynte