Morgenstund

Vegansk Burger med Glutenfri Græskarbolle

fullsizeoutput_859f

Som jeg delte med jer, den anden dag, har jeg været så heldig at få en stor kasse med spændende sager fra GreenOS – et stort, vegansk supermarked med massevis af lækre varer! Jeg kunne selvfølgelig ikke vente med at hoppe i køkkenet, så da jeg sidste mandag kun havde ét modul, og derfor var hjemme til frokost, besluttede jeg at gå i køkkenet og kreere en liiiidt mere fancy frokost, end den sædvanlige madpakke.

Det blev til den lækreste(!!!), veganske burger med glutenfrie græskarboller og veggiebøffer fra Nutana. Med en simpel, frisk og let coleslaw, der er lavet uden dressing men i stedet med en lækker marinade, cremet guacamole (alt bliver bedre med guacamole) og friske tomatskiver var det noget nær den perfekte burger.

Jeg spiser ikke vegansk, men jeg synes det er spændende at udforske det veganske køkken, og jeg er sikker på at sådan en burger her vil vække glæde hos selv den mest inkarnerede og passionerede kødspiser. Så god er den altså!

fullsizeoutput_859c

Jeg valgte som sagt at bage boller selv, men hvis man vil være virkelig hurtig, kan man jo købe sig til nogle ganske anstændige boller. Selvfølgelig vil jeg anbefale jer, at prøve græskarbollerne (for de er hammer gode og gør at man på en smart måde får sneget lidt flere grøntsager indenbords!), men skal det gå stærkt, kan købeboller være en fin løsning. Sørg så blot for at tjekke ingredienslisten, hvis du vil være sikker på at holde opskriften vegansk.

Går i all in og laver græskarbollerne, bliver i belønnet med søde, svampede boller med en skøn konsistens og en dejlig smag. En glutenfri bolle med store lufthuller og masser af smag. Ved glutenfrit bagværk får man ikke den sprøde skorpe, som ved almindeligt brød, men det smager stadig mægtig godt, og disse boller er ret perfekte til en burger. Jeg bruger rismel fra Urtekram, der er naturligt glutenfrit, men andre meltyper kan sikkert også sagtens bruges!

Giv endelig feedback, hvis I prøver opskriften!

fullsizeoutput_859e

Opskrift på veganske burgere med glutenfrie græskarboller, 4 stk:
Græskarboller:
1 spsk. FiberHUSK
1 spsk. chiafrø
4 spsk. vand
200 g. græskarpure*
3 spsk. rismel
1/2 tsk. bagepulver
1/2 tsk. salt
et drys sesamfrø

Coleslaw:
1/2 spidskål
1 tsk. sennep
1 tsk. kokossukker/sukrin/sukker/honning
1 spsk. æblecidereddike
1/2 tsk. spidskommen
salt og peber

Guacamole:
1 stor avokado (eller 2 små)
en lille håndfuld frisk basilikum, finthakket
en spsk. citronsaft
et nip chiliflager
salt og peber

Til samling af burgerne:
4 vegetarbøffer – fx. speltburger bøffer fra Nutana
2 tomater
boller, coleslaw og guacamole fra opskrifterne herover

  1. Start med at lave græskarbollerne: Pisk FiberHUSK, chiafrø og vand sammen, og lad det stå et øjeblik, så chiafrøene begynder at suge væsken.
  2. Bland rismel, bagepulver og salt sammen.
  3. Rør græskarpure og chiablanding sammen.
  4. Tilføj så de tørre ingredienser, og rør til en ensartet, klistret dej.
  5. Form 4 ens boller (fugt fingrene, så er det nemt at forme dem med hænderne) på en bageplade med bagepapir og drys med sesamfrø.
  6. Bag ved 180 grader i 20-30 min til de er let gyldne.
  7. Imens bollerne bages kan coleslawen laves: Snit spidskål helt fint – enten i hånden, på et mandolinjern eller med en foodprocessor.
  8. Rør de øvrige ingredienser sammen til en marinade, og vend kålen heri. Sæt til side.
  9. Lav så guacamole: Mos avokadoen og rør den sammen med de øvrige ingredienser. Smag til!
  10. Når bollerne tages ud af ovnen overføres de til en rist, hvor de kan køle af.
  11. Sæt bøfferne i den stadig tændte ovn, for at varme dem.
  12. Snit tomater i skiver.
  13. Når bollerne er kølet af og bøfferne færdige, kan burgerne samles: Bollebund, coleslaw, bøf, guacamole, tomat og top.
  14. Server og nyd!

Produkterne fra GreenOS er modtaget som en gave, men ord, holdninger og opskrift er helt mine egne!

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Morgenstund