Vigtigheden af en god nats søvn

Vegansk Chokolademousse

fullsizeoutput_8798

For efterhånden lang tid siden så jeg en opskrift hos Vanløse Blues på en intens chokoladekonfekt tærte, der så helt hjernedødt god ud! Den var lavet på silken tofu, og både fri for raffineret sukker og vegansk. Det lød simpelthen så spændende, og jeg har tænkt på den lige siden.

Så da jeg faldt over en pakke silken tofu, da jeg var i København med Alberte, kom jeg med det samme til at tænke på tærten, og jeg købte pakken med hjem. Den fik så lov til at ligge i kælderen og vente i yderligere et par uger, men så fik jeg endelig prøvet kræfter med opskriften.

Eller, det vil sige, jeg lod mig inspirere af opskriften, men lavede mit eget twist og tilpassede den mine egne præferencer. Det blev SÅ godt!

fullsizeoutput_8797

Jeg holdt moussen helt simpel og serverede den i portionsglas, i stedet for at putte den på en bund og servere den som en hel kage. På den måde fik jeg små, fine portionsanretninger af den lækreste, lækre chokolademousse.

Moussen har en intens, kraftig smag af chokolade – især hvis man bruger en kraftig og smagfuld god chokolade. Jeg har også tilføjet lidt kakaopulver for at få ekstra dybde i smagen, og så har jeg afbalanceret bitterheden med ahornsirup, der tilføjer en virkelig lækker næsten karamelagtig note til smagen. Ydermere har jeg tilføjet lidt appelsinskal, da chokolade og appelsin komplimenterer hinanden så fint, og så er det jo også passende her til jul. Det kan selvfølgelig udelades, hvis man ikke er til choko/orange.

Det lyder måske lidt spøjst, at bruge silken tofu (der er ekstra cremet, blød og nærmest “silkeagtig” tofu), men det er vitterligt ikke til at smage, og det bidrager bare med den skønneste, fløjlsbløde konsistens. Moussen får faktisk konsistens lidt mellem en chokoladecreme og en mousse, men det er bestemt ikke en dårlig ting! Den er let og smelte-på-tungen-agtig, og så smager den bare hammer godt!

Den er som sagt vegansk og uden raffineret sukker, men kan spises af alle! Får du får en sund dessert, hvor der ikke bliver gået på kompromis med hverken smag eller konsistens. Og det er bare så vigtigt, når man vil lave lidt sundere alternativer til søde sager.

Min opskrift får I herunder!

fullsizeoutput_8799

Opskrift på vegansk chokolademousse, ca. 4 personer:
300 g. silken tofu
80 g. mørk chokolade*
2 spsk. usødet kakaopulver
2 spsk. ahornsirup (eller evt. anden sødning)
et nip vaniljepulver
et nip salt
skallen fra 1 øko appelsin (kan udelades)
Pynt: Hvad end du har lyst til, men gerne noget, der knaser. Jeg brugte usaltede pistacienødder og frysetørret jordbær

*tjek at chokoladen er vegansk, hvis du skal være helt sikker på at lave en vegansk dessert.

  1. Smelt den mørke chokolade og lad den køle et øjeblik.
  2. Smid det hele i en blender – tofu, smeltet chokolade, kakaopulver, ahornsirup, vaniljepulver, salt og appelsinskal – og blend til en helt jævn og glat konsistens.
  3. Fordel i 4 små portionsglas og sæt på køl indtil servering (min. 1 times tid)
  4. Pynt med hvad end du har lyst til – jeg brugte frysetørret jordbær og usaltede pistacienødder. Server!

img_6512

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vigtigheden af en god nats søvn