Min Træning // Uge 38 & 39

Vegansk Græskarcheesecake

fullsizeoutput_8573

Kan I fornemme et tema i opskrifterne her på bloggen for tiden? Græskar, græskar, græskar! Jeg har delt en morgenvaffel med græskarpuré som toppingveganske burgere med glutenfrie græskarboller og en græskar smoothiebowl med jer, og i dag deler jeg endnu en i rækken: En a-ma-zing vegansk græskarcheesecake!

Hvis I vil finde mere græskarinspiration har jeg også henvist til en opskrift på salted caramel pumpkin spice latte i indlægget her, og så har jeg fundet et par gamle opskrifter i arkivet på en virkelig god græskarsuppe (måske den snart skal på menuen hjemme hos os) og ovnbagt græskar med kyllinge/feta-fyld

Men i dag skal det handle om cheesecake! Så nok snik-snak om græskaropskrifter, og tilbage til dagens hovedperson: Den veganske græskarcheesecake!

fullsizeoutput_8578

For lige nu er det græskarsæson, og det er genialt i både det søde og salte køkken. Jeg havde set en opskrift hos søde, dygtige Christine Bonde på en vegansk græskarcheesecake, der lød og så virkelig lækker ud, så da jeg spottede de første græskar i Rema, var jeg hurtig til at tage et med hjem.

Jeg lod mig inspirere af Christines opskrift, men gav den også mit eget twist. Fx. lavede jeg den bund, jeg også lavede til min sunde acai-cheesecake, for den er bare hammer god og perfekt til cheesecakes. Derudover gav jeg cheesecaken en smule ingefær, da dadelsirup, græskar, tahin og ingefær til sammen giver sådan en lækker, let krydret, efterårssmag.

fullsizeoutput_8577

Som sagt er cheesecaken også vegansk. At kalde det en cheesecake er derfor lidt misvisende, men det er altså dét, den minder bedst om i konsistens, smag og udseende. Udover at den er vegansk, er den også ganske sund, da den er helt uden raffineret sukker og hvedemel. Faktisk er den lavet udelukkende på naturlige ingredienser (primært græskar, dadler, havregryn, mandler, kokosolie og tahin), og den giver derfor din krop nogle gode sager at arbejde med, i modsætning til en romkugle fra bageren.

Der skal være plads til det hele, men når du kan spise noget der smager så godt, og samtidig er god for din krop, så ser jeg ingen grund til at vælge noget andet. Der er ingen afsavn forbundet med at spise denne kage, for både smag og konsistens er helt i top! Virkelig! Tror faktisk den sniger sig ind i top 3 over mine yndlingskager, og jeg skal klart eksperimentere med flere cheesecake, med grøntsager som base. Det er ret spændende, at udforske det veganske køkken på den måde!

Opskriften er lige herunder, og så vil jeg meget gerne have respons, hvis der er nogen af jer, der laver den!

fullsizeoutput_8575

Opskrift på 1 lille vegansk græskarcheesecake (ca. 12 cm i diameter):
Bund:
30 g. bløde dadler
10 g. kokosolie
20 g. mandler
20 g. havregryn
et lille nip salt
Græskarfyld:
100 g. græskarpuré*
25 g. kokosolie
25 g. lys tahin (hvis du ikke bryder dig om tahinsmagen kan en (lys) mandelsmør også bruges for en lidt mere smagsneutral variation)
25 g. dadelsirup (eller honning, hvis det er dét, du har og ikke går op i om kagen er 100% vegansk)
saft fra 1/2 citron
et nip vaniljepulver
et nip stødt ingefær (valgfrit)
Topping: Valgfri. Jeg brugte græskarkerner og kokosflager

*Græskarpuré kan laves på flere måde, men målet er at få græskaret tilberedt, så det er helt mørt og blødt, og kan blendes til en jævn konsistens. Du kan koge, dampe eller bage græskar i mindre stykker til det er mørt. Når det er afkølet, blendes det til en jævn, glat konsistens.

  1. Blend dadler og kokosolie sammen
  2. Tilføj mandler, havregryn og et nip salt, og blend igen til en klistret masse.
  3. Pres massen ud i en springform, hvor bunden er foret med bagepapir.
  4. Sæt bunden på køl, mens du laver fyldet
  5. Smelt kokosolien (det gøres nemt i mikroovnen)
  6. Blend græskarpuré, smeltet kokosolie, lys tahin, dadelsirup, citronsaft, vaniljepulver og ingefær sammen til det har en ensartet  og cremet konsistens.
  7. Smag til – juster smagen efter dine præferencer. Tilføj måske mere citron, ingefær og/eller sødning.
  8. Fordel fyldet over bunden og glat overfladen ud. Bank formen et par gange mod bordet, for at fjerne eventuelle luftbobler.
  9. Sæt cheesecaken på køl et par timer eller natten over, til den har sat sig.
  10. Kør en lille (evt. lun) kniv rundt langs kanten, så du kan løsne cheesecaken og få den ud af formen.
  11. Overfør cheesecaken til et fad, pynt med valgfri topping og server!

fullsizeoutput_8574

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min Træning // Uge 38 & 39