Danish Granola Company

Vegansk “Pasta og Pølser” // Barndomsnostalgi i en ny udgave

fullsizeoutput_85cb

Da jeg var lille, var “pasta og pølser” hofretten, når min mor ikke var hjemme og min far skulle lave mad. Han kan egentlig sagtens lave mad, men det var alligevel denne ret (hvis man kan kalde det, det), der kom på bordet. Nok fordi den 1) var nem og hurtig, 2) var billig og 3) altid faldt i god jord! Jeg, og mine brødre, elskede, når far diskede op med pasta og pølser! Både fordi vi godt kunne lide det, men også fordi der var noget hyggeligt, velkendt og nærmest rituelt, ved at spise sådan en omgang pastaskruer med stegte pølseskiver og ketchup. Jo, jo – gourmetmad, det siger jeg jer.

fullsizeoutput_85cd

Indrømmet: Jeg kan stadig frygtelig godt lide det.

Og netop derfor tænkte jeg også, at det da måtte være muligt at lave en sundere udgave, som jeg kunne have det lidt bedre med at spise. Da jeg så fik den store kasse, med alle de lækre produkter fra GreenOS tilsendt, var det jo oplagt også at forsøge at veganisere (er det et ord?) retten.

Det kan man sagtens(!), kan jeg afsløre. Med veganske pølser går det nemt, og det smager også ganske godt, hvis de lige steges gyldne på en pande. Men det kan I læse jer frem til i opskriften, der er herunder. Udover at bruge veganske pølser, har jeg tilsat lidt grøntsager og ekstra smag, og så har jeg brugt en kikærtepasta for at øge proteinindholdet – og fordi jeg bare virkelig godt kan lide den!

fullsizeoutput_85ce

Opskrift på vegansk pasta og pølser, 2 personer:
1 rødløg
2 fed hvidløg
1 lille squash
3-4 soltørrede tomater i olie (+ 1 tsk. af olien)
2 veganske pølser (jeg brugte nogle, der var lavet af tofu)
ca. 140 g. pasta (jeg brugte en kikærtepasta, men du kan bruge din favorit*)
salt og peber
en lille håndfuld frisk basilikum, finthakket

  1. Snit rødløg i tern, hak hvidløg fint og skær squash i stykker, der ca. har samme facon og størrelse som din pasta.
  2. Skær de soltørrede tomater i skiver og put dem på en pande sammen med de snittede grøntsager og en teske af olien fra de soltørrede tomater.
  3. Lad det stege ved middel varme, til grøntsagerne er let møre og gyldne.
  4. Skær pølserne i skiver, og steg dem på panden, sammen med grøntsagerne, til de har fået en gylden stegeskorpe.
  5. Kog imens pastaen i saltet vand (følg instrukserne på pakken)
  6. Når pastaen er færdigkogt og pølserne stegte kan det hele vendes sammen med frisk basilikum og smages til med salt og peber.
  7. Server retten – evt. med en stribe ketchup for ekstra barndomsnostalgi

*Hvis du lever vegansk, skal du være opmærksom på at der ofte er æg i frisk pasta – tjek ingredienslisten.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Danish Granola Company