Ønskeliste for Juli Måned

Velkommen Hjem til Emma & Små Jordbærtærter

Emma kom hjem fra 11 måneder i USA i torsdags. Heldigvis kunne jeg nå at se hende, inden vi selv skulle køre dagen efter. Virkelig heldigt planlagt. Og det var så fantastisk at se hende. Må indrømme at jeg græd en smule. Det har været så mærkeligt at være væk fra hende, men på mystisk vis føltes det lynhurtigt helt naturligt at være sammen. Det må være tegn på, at vi kender hinanden godt, og bare føler os tilpasse i hinandens selskab.

Vi, hendes familie og venner, stod klar med banner, flag og sang da hun kom hjem, og hun blev så glad og overrasket. Det var så dejligt! Hun havde været vågen i mange, mange timer, så jeg var imponeret over at hun stadig havde overskud til at hilse på os alle, snakke og fortælle. Hun er ret sej.

På bordet var der dækket op med rugbrød og franskbrød, samt tilhørende pålæg, så man kunne lave sit eget smørrebrød. Rugbrød og meget af det pålæg, man får i Danmark, er ikke noget, man får i USA, så det var netop derfor det var dét, der var på menuen.

Til den søde tand havde jeg bagt små jordbærtærter. Vi har for nylig været ude og plukke ufattelig mange jordbær, og jeg synes næsten ikke, at vi kunne gå gennem en jordbærsæson, uden at bage en jordbærtærte. Særligt nu hvor jordbærerne er så fantastisk gode og søde, og vejret så dejligt. Det var altså strengt nødvendigt! Og de blev da også rigtig gode, og faldt i god jord hos alle gæsterne. Det var ret perfekt, at spise sådan en lille lækker tærte i sødt selskab i en sommerlun have.

Opskrift på 25 små jordbærtærter (se note):
Mørdej:
450 g. hvedmel
150 g. flormelis
1/4 tsk. salt
250 g. smør, koldt
2 æg
Mazarin:
250 g. marcipan, stuetemperatur
250 g. sukker
250 g. smør, stuetemperatur
4 æg
60 g. mel
100 g. chokolade
Creme:
et brev vaniljecreme + 5 dl sødmælk (hvis du er rigtig blæret og har god tid, laver du selvfølgelig vaniljecremen fra bunden – jeg snød altså denne dag)
1/4 liter fløde
kornene fra 1/2 vaniljestang
skallen fra 1/2 øko citron
3 spsk. hyldeblomstsaft
Jordbær (beregn 1,5 jordbær pr. tærte)

  1. Mørdej: Bland hvedemel, flormelis og salt i en skål.
  2. Skær smørret i tern, og bland det i melblandingen til det ligner brødkrummer.
  3. Saml dejen med æggene. Pas på at du ikke overarbejder din dej. Du skal kun lige samle den, ikke ælte.
  4. Del dejen i to og læg den på køl i en times tid.
  5. Mazarinmasse: Bræk marcipanen i mindre stykker.
  6. Pisk marcipan og sukker sammen, til der ikke er nogle store marcipanklumper.
  7. Skær smørret i tern og tilsæt det lidt ad gangen. Pisk indimellem.
  8. Tilsæt æggene ét ad gangen, og pisk grundigt mellem hvert.
  9. Vend melet i til sidst, og vær sikker på at mazarinmassen er helt ensartet.
  10. Bagning af tærterne: Rul først dine mørdeje ud til ca. 4 mm. tykkelse på et meldrysset bord , og læg dem i hver sin form foret med bagepapir. Mine forme var ca. 30 x 40 cm, og det passede fint at bruge sådan to. 
  11. Fordel mazarinmassen over de to bunde og glat det ud, så overfladen er helt jævn.
  12. Bag tærterne ved 190 grader i 15-20 minutter, til toppen er gylden og har sat sig.
  13. Lad kagen køle lidt ved stuetemperatur, og sæt den så på køl.
  14. Stik små cirkler ud (ca. 6 cm i diameter) når tærterne er kolde.
  15. Chokoladeovertræk: Smelt chokoladen, og pensl den på de afkølede bunde. Sæt kagerne på køl til chokoladen er størknet (jeg lod mine stå natten over på dette tidspunkt, så jeg næste dag blot skulle give dem creme og jordbær på, da disse er bedst friske. Det fungerede helt perfekt.)
  16. Creme: Bland vaniljecremepulver og sødmælk efter anvisning på pakken.
  17. Pisk fløden til flødeskum sammen med kornene fra vaniljestangen og den revede citronskal.
  18. Rør vaniljecremen sammen med hyldeblomstsaften.
  19. Vend flødeskummet forsigtigt i.
  20. Samling af tærterne: Pil blomsten af en bunke jordbær og skær dem i halve. 
  21. Fyld cremen i en sprøjtepose og sprøjt en dut ud på hver tærte. Lad værre med at sprøjte helt ud til kanten, men lad 1/2-1 cm. være fri.
  22. Placer 3 halve jorbær på hver tærte.
  23. Lad kagerne stå køligt til servering (helst den samme dag)
Note: Når man vælger at stikke små tærter ud, kommer der naturligvis en del “spild”. Jeg bagte to små bradepander (ca. 30 x 40 cm) og af disse formåede jeg at få 25 pæne små tærter. Det overskydende mørdej + mazarinmasse, der blev skåret fra, da jeg stak tærterne ud, puttede jeg i en pose. Den blev lagt i fryseren, og så kan det være at jeg en dag har kagerester nok til at lave en omgang romkugler. Du kan selvfølgelig også bare servere kagerne som hele, og så er der til virkelig mange personer i denne opskrift!

Der var også ekstra creme, og den blev blot sat på køl og så serveret “on the side” sammen med flere jordbær, så dem der ville have mere creme eller flere bær, kunne tage det.
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ønskeliste for Juli Måned