Små Ting

Vigtigheden af en god nats søvn

bedrenaetter

Søvn er simpelthen så vigtigt. Det er altafgørende for at have det godt – helt generelt. Det har indvirkning på så mange andre dele af livet; energiniveau, koncentration, overskud, restitution, sult, osv. osv. Man har det bare meget (meget, meget, meget!) bedre, når man får sovet ordentligt. Tag det fra en, der selv har døjet (og i perioder døjer med) sin fair-share af søvnproblemer. Det er ikke for sjov, sådan noget med ikke at sove godt, og jeg forstår godt, hvorford et bliver brugt som torturmiddel. Det er skrækkeligt, ikke at sove!

Så derfor vil jeg også slå mit slag for, at man gør hvad man kan, for at optimere sin søvn. Så man har de bedste forudsætninger, for at sove godt. Det er noget med at indrette et rart og roligt soveværelse, sørge for at der er en fornuftig (ikke for varm), temperatur og at seng, madras, dyne og hovedpude passer præcis til én. Det kan godt være lidt en videnskab at finde den seng, der lige netop passer til ens behov, for der er utallige madrasser med forskellig hårdhed, puder med forskellig højde og dyner i forskellige tykkelser. Men virkelig: Det er værd at prioritere!

Min egen seng er ret hård, og egentlig også for hård til mig, men det problem har jeg løst med en blød topmadras, og det har virkelig gjort en forskel for min søvn! Jeg sover stadig dårligt i perioder, men det er bestemt vigtigt, at føle sig godt tilpas, når man kryber ned under dynen! For så er det da bare så meget rarere at sove, og vi bruger trods alt ca. 1/3 af vores liv i sengen, så det er måske ikke helt dumt at prioritere.

Dette indlæg er skrevet i samarbejde med bedrenaetter.dk

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Små Ting